Deixa'ns un missatge vet24@vet24.es

blog-1

Consells per sobreviure al confinament amb el teu animal

Aquests dies de confinament seran durs per a tothom, especialment per als nostres animals.


La disminució de l'activitat física  i el canvi en les rutines pot suposar un component d'estrès molt important, això pot acabar desenvolupant conductes inadequades o inclús afavorir l'aparició de determinades patologies. Per reduir aquest estrés podem utilitzar una sèrie de jocs i exercicis que ens ajudaran a combatre l'avorriment i l'excés d'energia acumulada. Tot seguit un descriurem alguns exemples per a una convivència òptima amb la vostra mascota. 

 

dog-2225537_1920.jpgL'olfacte està molt desenvolupat en les nostres mascotes, pel que fer treballar aquest sentit per a ells és un gran estímul. Aquests jocs interactius seran sempre el millor aliat per a mantenir el nostre animal concentrat i distret.

A continuació us proposem varies activitats que podreu portar a terme amb una mica de paciència i entrenament. Per poder començar amb aquestes pràctiques és important tenir unes ordres bàsiques assumides (seu/quiet/vine...etc.). També serà important anar augmentant la dificultat dels jocs progressivament.

Comencem!!!

 

Endivina a quina mà està!

- En primer lloc tocarem el premi amb les dues mans perquè en quedi impregnada la olor i l’animal aprengui a discriminar.

- Amagarem el premi en una de les dues mans, deixant-la tancada en tot moment.

- Ensenyarem les dues mans tancades i una mica separades, el deixarem olorar-les.

- Quan el vostre gos indiqui amb el morro la mà que conté el premi obrirem la mà i deixarem que se’l mengi.

-Si el gos indica la mà buida la obrirem perquè vegi que no hi conté res i la tornarem a tancar sense premiar-lo.

Joc del triler

- Donarem la ordre "seu"  i complicarem el joc anterior utilitzant 3 gots per amagar un premi. Els anirem movent i quan aturem les mans ens haurà d'indicar a quin got es troba el premi.

A la recerca del premi!

-Començarem deixant els premis a la vista, donant la senyal de seu+quiet per que s’esperi, a la nostra senyal podrà menjar-se’ls.

- L’animal haurà d'esperar assegut fins que l’avisem, cada cop els amagarem més però sempre augmentant el nivell de dificultat de forma gradual.

- Podem utilitzar mantes, el sofà o qualsevol objecte tou de la casa per amagar els premi a dins.

Mantrailing

És un joc de rastreig, possiblement el joc de olfacte més divertit que podem fer amb el nostre animal. L’únic inconvenient es que aquest joc està enfocat pràcticament en la seva totalitat als gossos, difícilment podrem aconseguir-ho amb altres espècies. Consisteix en que el gos trobi a una persona amagada a partir d'un olor de referència que li farem ensumar primer.

- La persona que s'amaga haurà de portar premis a la butxaca i mentre l'altre persona aguanta al gos, l’excitarà el màxim possible jugant amb copets al morro..etc  quant el gos estigui excitat marxarà corrent cap a la direcció contraria a on mira l'animal.

-El gos intentarà anar darrere la persona que corre però no el deixarem i ràpidament deixarem que olori una peça de roba de la persona amagada i la deixarem que surti corrent a buscar-la.

Podem fer aquesta activitat amb el gos lligat i orientar-lo si perd el rastre però dins un pis o un pati petit podrem realitzar l’activitat en modalitat lliure sense problema.

-Un cop l´animal trobi la persona amagada, aquesta premiarà efusivament amb els premis que porta a sobre. Farem una festa a l´animal i repetirem l´activitat sense perdre el nivell de excitació.

 

 

Esperem que amb aquests exercicis estigueu tots més entretinguts! Intentarem fer una segona entrega en uns dies. Quedeu-vos a casa i cuideu.vos!

Si us ha agradat aquest article recordeu que podeu compartir-lo a les vostres xarxes!

Les cookies propies i de tercers ens permeten millorar els nostres serveis. En navegar pel nostre web, esteu acceptant l'ús que en fem d'aquestes. OK | Més informació