Deixa'ns un missatge vet24@vet24.es

blog-1

La malaltia bronquial felina

La malaltia bronquial felina és una causa freqüent de malaltia respiratòria en gats que pot afectar a animals de totes les edats i s'expressa amb tos.


 

La malaltia bronquial felina és una causa freqüent de malaltia respiratòria en gats que pot afectar a animals de totes les edats. 
Però la malaltia bronquial felina no és una malaltia específica  sinó que només ens diu que hi ha un procés inflamatori crònic (bronquitis cronica) de les vies respiratòries baixes (bronquis i bronquíols) del nostre gat.

arbol bronquial


El símptoma més freqüent és la tos tot i que podem observar-ne d’altres com esternuts, sibilàncies, nàusees o dificultat per respirar que, en alguns casos, pot arribar a posar en risc la vida.

 

 

També podem observar intolerància a l’exercici o episodis de respiració amb la boca oberta  després de realitzar un esforç. A més, els gats amb malaltia bronquial tenen tendència a la obesitat ja que, per problemes respiratoris, tendeixen a tenir menys activitat.

Si notem que el nostre gat té dificultat per respirar, respira amb la boca oberta o observem moviments respiratoris molt evidents cal aplicar tractament d’urgència. Aquest tractament inclourà hospitalització amb oxigen, broncodilatadors, etc.

 

Per tal de reduir al màxim els episodis aguts de dificultat respiratòria greu haurem de realitzar un tractament de manteniment amb inhaladors.

 

Com utilitzo un inhalador amb el meu gat?

gato con inhalador, enfermedad bronquial felina


L’ inhalador és la part on hi ha la medicació (broncodilatador, antiinflamatori...). No l’aplicarem directament sobre el gat sinó que utilitzarem un espaiador o cambra. Ho farem d’aquesta manera perquè posant l’ inhalador directament s’han vist efectes adversos com tos, irritació de la mucosa nasal i bucal, afonia o creixement de fongs a la cavitat oral. 
Tant els inhaladors com els espaiadors o cambres els podem trobar a la farmàcia. En general, els espaiadors són per utilitzar-los en persones però també en podem trobar fets especialment per gats (Aerokat).  

A continuació, us expliquem com utilitzar l’Aerokat. També podeu veure un vídeo en la següent pàgina web: ves a la pagina

 

Espaciador para inhalador, enfermedad bronquial felina

 

1)Màscara de silicona 2)Indicador de flux d’inhalació 3)Zona d’incerta de l’ inhalador 4)Cambra

 

 

usar el espaciador para inhalador en gatos, enfermedad bronquial felina

Retira la tapa de l’inhalador.

 

 

usar el espaciador en gatos, enfermedad bronquial felina

Insereix l’inhalador a la peça del darrere de la cambra. Subjecta l’aerocambra juntament amb l’inhalador i agita-ho unes 4-5 vegades cada cop que s’hagi d’utilitzar.

 

 

usar el espaciador en gato, enfermedad bronquial felina

Col·loca la màscara amb compte a la cara del gat i assegura’t que queda ben sellada. A mesura que el gat inhali, l’indicador de flux d’inhalació s’obrirà o es desplaçarà cap al gat.

 

 

usar el espaciador en gato, enfermedad bronquial felina

L’indicador de flux d’inhalació tornarà a la posició vertical quan el gat deixi d’inhalar o bé exhali.

 

 

usar el espaciador en gato, enfermedad bronquial felina

A mesura que el gat inhali, pressiona l’inhalador i mantingues la màscara en la posició correcte mentre el gat respira entre 5-6 vegades.

És molt important mantenir la màscara sellada.

 

Assegura’t de seguir les instruccions del teu veterinari per administrar la dosi correcta.

Les cookies propies i de tercers ens permeten millorar els nostres serveis. En navegar pel nostre web, esteu acceptant l'ús que en fem d'aquestes. OK | Més informació