Deixa'ns un missatge vet24@vet24.es

blog-1

La vacunació del gos

Les vacunes preparen l’organisme per que es defengui millor en cas d’infecció. 


 

Les vacunes actuen de manera preventiva per reduir el risc d’infecció de determinades malalties 

PER QUÈ VACUNEM? 

Les vacunes provoquen una resposta del sistema immune que prepara l’organisme per que es defengui millor en cas d’infecció per agents patògens. 
Cap vacuna protegeix al 100%, però un bon protocol de vacunació augmenta la seva eficàcia. 

PER QUINES MALALTIES VACUNEM? 

En funció de l’edat, raça, estil de vida, durada de protecció de cada vacuna....el veterinari establirà el protocol més adequat per les malalties de més risc en cada cas.  Les vacunes mes comunement utilitzades son les que protegeixen contra el Brom (moquillo), ParvovirusHepatitis infecciosaLeptospiraRàbiaParainfluenciaBordetela iLeishmaniosis

El protocol de vacunació comença als 2 mesos d’edat i en total posarem 3 dosis de la vacuna: als 2 mesosals 3 mesos i als 4 mesos d’edat.

És important que el cadell estigui ben desparasitat ja que sinó la vacuna podria perdre eficàcia.

Algunes vacunes no poden administrar-se fins al 6 mesos d’edat (ràbia, leishmània) pel que s’aconsella realitzar una revisió als 6 mesos per comprovar l’estat de salut i vacunar-lo per aquestes patologies.

Després, revacunarem de forma anual fins als 5 anys de vida

A partir dels 5 anys de vida, podem revacunar cada 2-3 anys per rabia, parvovirus i hepatitis infecciosa, mentre que per la leptospira necessitem un recordatori com a minim anual.

És important, però, que seguim fent controls veterinaris cada 6 mesos o un any encara que no vacunem l’animal. 

Es recomana realitzar un test de detecció de leishmània almenys 1 vegada al l’any ja que pot ser asimptomàtica durant molt temps.

 

RECORDA QUE....

• Per optimitzar l’eficàcia de la vacuna cal que la mascota estigui desparasitada correctament!!! 

• La mascota ha d’estar al 100% per a poder vacunar-la,  si durant la revisió prèvia es troba alguna alteració caldrà primer solucionar el problema i vacunar més endavant.

 

El nostre protocol de vacunació es basa en les recomacions de la World Small Animal Veterinary Association WSAVA, consulta la seva web

Les cookies propies i de tercers ens permeten millorar els nostres serveis. En navegar pel nostre web, esteu acceptant l'ús que en fem d'aquestes. OK | Més informació