Deixa'ns un missatge vet24@vet24.es

blog-1

Què és l’ hipertiroïdisme felí?

En un 10-15% dels gats de més de 7 anys la glàndula tiroides produeix un excés d’hormones i es desenvolupa l’ hipertiroïdisme.


 

La tiroides és una glàndula que està situada a la zona del coll i és l’encarregada de produir les hormones tiroïdals, molt importants per moltes funcions de l’organisme. La glàndula tiroides la tenim tant les persones com els gossos i gats.

Quan la glàndula produeix un excés d’hormones tiroides es desenvolupa l’ hipertiroïdisme que és una malaltia de tipus endocrí.


Els gats que la pateixen normalment són gats de més de 7 anys tot i que és més freqüent a partir dels 10 anys d’edat. Els signes més freqüents que el propietari pot observar són pèrdua de pes, polifàgia (augment de la gana), vòmits i/o diarrees, poliúria i polidípsia (és a dir, orinen més i beuen més aigua de l’habitual) i augment de l’activitat (estan “hiperactius”).


Actualment, no es coneix el motiu pel qual es desenvolupa la malaltia però el que se sap és que la glàndula tiroides augmenta de mida, i aquest augment pot ser de diferents tipus:

- Hiperplàsia: augment de la mida de la glàndula

- Adenoma: tumor benigne de la glàndula tiroides

- Adenocarcinoma: tumor maligne de la glàndula tiroides

Com puc saber si el meu gat és hipertiroïdeu?


Quan el nostre gat ja tingui més de 7 anys, hem d’estar atents per si presenta algun dels símptomes anteriorment esmentats:

- pèrdua de pes

- augment del consum d’aigua

- augment de la gana...

A més, també és molt important fer un control veterinari anual ja que d’aquesta manera es pot detectar la malaltia de forma més ràpida. El teu veterinari et recomanarà les proves més adients per tal de confirmar o bé descartar l’ hipertiroïdisme.

Com puc tractar el meu gat?


Tenim disponible tractament mèdic (és a dir, donar un xarop o una pastilla diàriament), tractament amb iode radiactiu en instal·lacions especializades (www.iodocat.es) i el tractament quirúrgic (és a dir, extreure la glàndula afectada que està produint un excés d’hormona).

En el moment del diagnòstic, el teu veterinari et recomanarà la millor opció de tractament que permeti que el nostre gat tingui bona salut i bona qualitat de vida.

Les cookies propies i de tercers ens permeten millorar els nostres serveis. En navegar pel nostre web, esteu acceptant l'ús que en fem d'aquestes. OK | Més informació