Deixa'ns un missatge vet24@vet24.es

blog-1

La parvovirosis en el gos

La parvovirosis canína és una malaltia infecciosa virica, que dona vomits i diarrees. És altament contagiós i es transmet per contacte amb gossos o excrements.


Què és la parvovirosis canina?


La parvovirosis canína és una malaltia infecciosa mortal causada pel parvovirus caní tipus 2 (CPV-2). El virus ataca el tracte gastrointestinal i el sistema immunològic dels cadells i gossos. També pot atacar el cor de cadells molt petits.

És altament contagiós i es transmet per contacte directe amb altres gossos infectats o amb excrements infectats. Es replica fàcilment a les mans, els plats de menjar, corretges, sabates, etc. El virus és molt estable en el medi ambient i pot sobreviure durant més d'un any a les femtes i el sòl (sobreviu els climes de calor, el fred, la sequera o humitat). Mentre que del 85 % al 90 % dels gossos tractats sobreviuen, la malaltia requereix una àmplia atenció de suport dels pacients i pot ser costós de tractar. En els gossos no tractats, la taxa de mortalitat pot superar el 90%.

Quina simptomatologia presenten els gossos afectats de parvovirosi?


- Letargia (cansament).
- Pèrdua de la gana.
- Febre.
- Vòmits.
- Diarrea severa (sovint amb sang).

Els gossos afectats solen patir vòmits i diarrea i poden arribar a estar molt deshidratats. 
En els casos aguts, poden morir en 2 - 3 dies.

Diagnòstic i tractament

El diagnòstic es realitza en base a la història, els símptomes, l'examen físic i les proves de laboratori. No existeix un tractament eficaç per a la parvovirosi que no sigui l'atenció de suport, que consisteix en la teràpia amb fluids intravenosos, medicaments per controlar els vòmits i la diarrea, i la prevenció d'infeccions secundàries.


Prevenció


La vacuna contra la parvovirosi es considera una vacuna essencial, el que significa que tots els gossos han d’estar protegits contra aquesta malaltia.

La vacunació és la forma més eficaç de prevenció,

però no garanteix que l’animal no pugui contraure la malaltia.

 

El veterinari li donarà la pauta de vacunació per al seu gos, però en general, tots els cadells han de rebre la vacuna contra la parvovirosi cada 3 a 4 setmanes entre les 6 i 16 setmanes d'edat, seguida d'una dosi de reforç 1 any després de l'última dosi.

A partir de llavors, les vacunacions de reforç s'administren generalment cada 1 a 3 anys .

Els gossos infectats s’han de mantenir aïllats d'altres gossos, fins que s'hagin recuperat i ja no estiguin excretant virus.

El medi ambient, plats de menjar, etc., han de ser desinfectats amb una solució de lleixiu diluït.

Mantingui els cadells lluny d'altres gossos en els parcs per a gossos, perruqueries i botigues de mascotes fins que s'hagi completat la sèrie de vacunes cadell.

Les cookies propies i de tercers ens permeten millorar els nostres serveis. En navegar pel nostre web, esteu acceptant l'ús que en fem d'aquestes. OK | Més informació