Deixa'ns un missatge vet24@vet24.es

blog-1

La vacunació del gat

Les vacunes preparen l’organisme per que es defengui millor en cas d’infecció. També els gats indoor tenen que vacunarse per estar protegits.


 

Les vacunes actuen de manera preventiva per reduir el risc d’infecció de determinades malalties

PER QUÈ VACUNEM? 

Les vacunes provoquen una resposta del sistema immune que prepara l’organisme per que es defengui millor en cas d’infecció per agents patògens. 
Cap vacuna protegeix al 100%, però un bon protocol de vacunació augmenta la seva eficàcia. 

PER QUINES MALALTIES VACUNEM? 

En funció de l’edat, raça, estil de vida, durada de protecció de cada vacuna....el veterinari establirà el protocol més adequat per les malalties de més risc en cada cas.  Les vacunes mes comunement utilitzades son les que protegeixen contra la Panleucopenia, Rinotraqueitis, Calicivirus, Leucemia, Peritonitis infecciosa, Herpervirus. Es recomana realitzar un test de leucèmia felina i immunodeficiència abans de vacunar per aquestes malalties

El protocol de vacunació comença als 2 mesos d’edat i en total posarem 3 dosis de la vacuna: als 2 mesosals 3 mesos i als 4 mesos d’edat

És important que el gatetl estigui ben desparasitat ja que sinó la vacuna podria perdre eficàcia.

Algunes vacunes no poden administrar-se fins al 6 mesos d’edat (Rabia, Peritonitis infecciosa) pel que s’aconsella realitzar una revisió als 6 mesos per comprovar l’estat de salut i vacunar-lo per aquestes patologies.

Després, revacunarem al any de la ultima dosis

Les revacunacions contra la Panleucopenia, Calicivirus i Rinotraqueitits (la trivalent) és realitzan cada 3 anys en gats que hagin rebut un correcte protocol de vacunacions. La Leucemia, en gat que es vacunen, s'ha de posar anualment.

El lloc en que vacunem el gatet canvia cada vegada per aixi poder controlar les reaccion adverses descrites en literatura com el fibrosarcoma.

És important, però, que seguim fent controls veterinaris cada 6 mesos o un any encara que no vacunem el gat ja que es essecial un control veterinari per poder detectar a temps qualsevol patologia incipient.

 

 

RECORDA QUE....

• Per optimitzar l’eficàcia de la vacuna cal que la mascota estigui desparasitada correctament!!! 

• La mascota ha d’estar al 100% per a poder vacunar-la,  si durant la revisió prèvia es troba alguna alteració caldrà primer solucionar el problema i vacunar més endavant.

 

El nostre protocol de vacunació es basa en les recomacions de la World Small Animal Veterinary Association WSAVA, consulta la seva web

 

Les cookies propies i de tercers ens permeten millorar els nostres serveis. En navegar pel nostre web, esteu acceptant l'ús que en fem d'aquestes. OK | Més informació